19.Uluslararası Likya/Kaş Kültür Sanat Festivali Başladı

19. Uluslararası Likya/Kaş Kültür Sanat Festivali 3 Haziran 2016 Cuma günü, Kaş Belediye Başkanı Halil KOCAER’in başkanlığında basın toplantısı ile başladı.

Basın toplantısının ardından halkın yoğun ilgi gösterdiği festival kortej yürüyüşü etkinliğine; Antalya Milletvekili Atay Uslu, AK Parti Antalya İl Başkanı Rıza Sümer,Demre Belediye Başkanı Süleyman Topçu, Finike Belediye Başkanı Kaan Osman Sarıoğlu, Gazipaşa Belediye Başkanı Adil Çelik, Kaş Kaymakamı Bilgehan BAYAR, Kaş Belediye Başkanı Halil Kocaer, Meis Belediye Başkanı Samsakos Yorgos, Meclis Üyeleri, AK Parti İlçe Başkanı Mutlu Ulutaş, Siyasi Partilerin İlçe Başkanları, STK, Oda temsilcileri ve vatandaşların yoğun katılımı ile devam eden etkinlik sonrasında Kaş Cumhuriyet Meydanında toplanan vatandaşlara hitap eden Kaş Belediye Başkanı Halil KOCAER, “19.Uluslararası Likya/Kaş Kültür Sanat Festivali etkinlikleri Kaş’ın turizmini canlandırmak, marka değerine değer katmak istediklerini söylerken.19.Uluslararası Likya/Kaş Kültür Sanat Festivali Kaşa yakışır bir şekilde sağlık, mutluluk, barış ve huzur dolu bir festival organizasyonu ile geçirilmesini diliyorum.” dedi. Halil KOCAER’in konuşmasının ardından vatandaşların sevgi gösterileriyle kürsüye gelen Antalya Milletvekili Atay Uslu ,” Kaş yedi ayrı medeniyete ev sahipliği yapmış bir kent. Dünyada demokratik birliği sağlayan ilk medeni uygarlığın topraklarındayız. Kaş coğrafyası bugün kültürel ve sanatsal etkinliklerin merkezi durumuna gelmiştir” dedi. En büyük teşekkürü böylesi güzel organizasyona ev sahipliği yaparak tüm misafirperverliğini dünyaya gösteren yüce gönüllü Kaş’lı hemşerilerime ayrı ayrı kutluyorum” diyerek konuşmasını tamamladı.

Açılış konuşmaları bitiminde, Kaş Belediyesi ve Meis Belediyesi folklor ekibinin düzenlediği gösteri etkinliği vatandaşlar tarafından büyük beğeni ile izlendi. Folklor gösterileri sonrasında Kaş Belediyesi Sosyal Tesisleri'nin de açılışı yapıldı ardından bölgemizde yaşayan vatandaşlar tarafından el emeği göz nuru yöresel ürünler stantları Antalya Milletvekili Atay Uslu, AK Parti Antalya İl Başkanı Rıza Sümer, Demre Belediye Başkanı Süleyman Topçu, Finike Belediye Başkanı Kaan Osman Sarıoğlu, Gazipaşa Belediye Başkanı Adil Çelik, Kaş Kaymakamı Bilgehan BAYAR, Kaş Belediye Başkanı Halil Kocaer, Meis Belediye Başkanı Samsakos Yorgos, Meclis Üyeleri, Siyasi Partilerin İlçe Başkanları, STK, Oda temsilcileri ve vatandaşların yoğun katılımı Kaş İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk ATILGAN tarafından kesilen kurdele ile halkın ziyaretine açıldı.

Türk pop müziği sanatçıları Burhan Tüzer ve Kolpa ekibi 19.Uluslararası Likya/Kaş Kültür Sanat Festivali kapsamında Kaş Yat limanında konser verdi. Kaş yat limanında düzenlenen konserde 7 bin kişinin katıldığı yetkililer tarafından duyuruldu.

Söyledikleri şarkılarla dinleyenlere eğlenceli dakikalar yaşatan Burhan ve Kolpa, her şarkısının sonunda uzun süre ayakta alkışlandı. Konser sonu Kaş Belediye Başkanı Halil KOCAER tarafın dan plaket takdim edildi.

Kaş 1 Tane! Sosyal medya'da bizi takip edin.