Kalkan’da Yöresel Ürün Pazar Yeri törenle açıldı

Kaş Belediyesi tarafından Kalkan Mahallesi’nde yapımı tamamlanan Yöresel Ürün Pazar Yeri Teşhir Alanı düzenlenen törenle açıldı.

 21 Mart 2024

Kaş Belediyesi tarafından Kalkan Mahallesi’nde yapımı tamamlanan Yöresel Ürün Pazar Yeri Teşhir Alanı düzenlenen törenle açıldı.

Açılışta konuşan Kaş Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş, kültürün değerini bilmek, bunu hem katma değere çevirmek hem de gelecek nesillere aktarabilmek gerektiğini söyledi.

“-Barak Kilimini yaşatmak adına”

Söz konusu tesisin önemini belirterek, proje kapsamındaki Barak Kilimine değinen Başkan Ulutaş, “Yok olmaya yüz tutmuş Barak Kilimini yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak adına üretim sürecini Sahil Barak köyünde başlattık. Yayla Barak’ta da bu süreci başlatacağız. Kültürümüzün değerini bilmek, bunu hem katma değere çevirmek hem de gelecek nesillere aktarabilmek lazım.” dedi.

-“Kalkan’a hizmetlerimiz devam edecek”

Başkan Ulutaş, yöresel ürünlerin pazarlanması ve tanıtımıyla ilgili proje yaptıklarını, atıl durumda olan yönetim binasını da aslına uygun yenilediklerini ifade ederek, “Burayı Kalkan’a bir değer olarak kazandırdık. Önümüzdeki dönemde projeleri hazır olan pazar yeri, çok amaçlı salon ve sahil bandındaki düzenlemelerin devamı, mesire ve sosyal alan projemizle beraber Kalkan’a hizmetlerimiz devam edecek. Hem turizm hem de tarım anlamında hizmetlerimizi, yatırımlarımızı planlıyoruz ve hayata geçiriyoruz. “ diye konuştu.

Konuşmaların ardından protokol üyelerinin kestiği kurdeleyle Yöresel Ürün Pazar Yeri’nin açılışı gerçekleşti.

Açılışa, Antalya Milletvekili İbrahim Ethem Taş, Kepez Belediye Başkanı ve Büyükşehir adayı Hakan Tütüncü, belediye meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve muhtarlar da katıldı.

-1428 metrekare alanda hizmet verecek

Yöresel Ürün Pazar Yeri, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı himayesinde Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) tarafından yürütülen Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında “Kaş Kırsalında Yöresel Ürünler Turizmle Buluşuyor” projesiyle oluşturuldu.

Kaş Belediyesinin Kalkan Mahallesi’nde yöresel ürünlerin tanıtılması ve satışının yapılması amacıyla yapımını üstlendiği binanın işlevlendirme ve tadilatı yapıldı.

Proje kapsamında yapılan çalışmalar sonrası Aile Sağlığı Merkezi yakınındaki 1428 metrekare alanda iki katlı bina Kooperatif Merkezi, tek katlı bina ise Barak Kilimi ve Yöresel Ürünler Satış Reyonları olarak hizmet verecek.

Yöresel Ürün Pazar Yeri’nde ilçedeki yerel üreticilerin Barak Kilimi, Gömbe Tarhanası, Margaz Üzümü, İslamlar Tahini ve Kaş Zeytinyağı Sabunu gibi kırsala özgü ürünleri, tüketiciyle buluşturulacak. Yöresel değerler, bölge halkı için gelir kapısı ve istihdam unsuruna dönüştürülecek.


Okunma Sayısı: 178

 21 Mart 2024

Bu Haberler de İlginizi Çekebilir

Başkan Mutlu Ulutaş’tan Proje Tanıtım Toplantısı
20 Mart 2024
Kaş’ta ‘Okulumdaki Psikolog’ semineri düzenlendi
19 Mart 2024
Kaş Belediyesi ve Hizmet-İş Sendikası arasında toplu iş sözleşmesi çerçevesinde ek protokol imzalandı
18 Mart 2024
Başkan Ulutaş iftar programında belediye personeliyle bir araya geldi
16 Mart 2024