Kaş’ta ihalesi feshedilen çay bahçesi Cumhuriyet Meydanı’na dâhil olacak

Kaş ilçesinde ihalesi feshedilerek kaldırılan çay bahçesi, Cumhuriyet Meydanı’na dâhil edilecek. Kaş Belediyesi, alana hizmet ofisi kuracak.

26 Mart 2024

İlçe merkezinde mülkiyeti Kaş Belediyesine ait çay bahçesi, ihalesi feshedilerek, alanının genişletilip kamu yararı adına daha rahat kullanılabilmesi için kaldırıldı.

Cumhuriyet Meydanı’nın çeşitli etkinliklerde, resmi programlarda yeterli genişlikte olmadığı, özellikle yaz döneminde kamusal kullanım alanı olarak yetersiz olduğundan buradaki işletmenin müştemilatının kaldırılarak meydana dâhil edilmesi, Kaş Belediye Encümenince görüşüldü.

Konuya ilişkin Cumhuriyet Meydanı’nın mevcut haliyle yeterli olmadığı, genişletilmesinin kamu menfaatine olacağı kanaati oluştuğundan buradaki müştemilatın kaldırılarak, çay bahçesinin meydana dâhil edilmesine, alandaki büfenin de güvenlik, kontrol ve tanıtım merkezi olarak kullanılmasına karar verildi.

Öte yandan, Süleyman Çavuş Camii ile Cumhuriyet Meydanı arasında yer alan alanda, ekipler tarafından başlatılan düzenleme çalışmaları devam ediyor.

Kaş Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş, Fen İşleri ile Zabıta Müdürlüğü ekiplerince yürütülen çalışmalar çerçevesinde söz konusu alanda incelemelerde bulundu.

Alanda belediye hizmet ofisi kurulacağını ifade eden Başkan Ulutaş, hizmetleri vatandaşlara kesintisiz şekilde sunmayı hedeflediklerini belirtti.

26 Mart 2024

Kaş’ta Karadağ Sosyal Tesisi için tahsis edilen alanın yer teslimi yapıldı