Kaş Belediyesi'nden Evde Temizlik Hizmeti

06 Nisan 2020, Pazartesi

Kaş Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayışının örneklerinden biri olan ‘Evinizde Yalnız Değilsiniz’ projesi kapsamında yaşlı, engelli, kimsesiz ve bakıma muhtaç vatandaşlara hizmet veriyor.

Vatandaşlar tarafından yapılan taleplerin değerlendirilmesi sonucu bakıma muhtaç olanların yaşadığı ortamlar sağlık koşullarına uygun hale getiriliyor.

İlçe sınırları içinde yaşayan yaşlı, engelli yada ihtiyaç sahibi olan kişiler Sağlık ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından tespit ediliyor. Ekipler öncelikle talep sahiplerinin evlerinde denetim ve ihtiyaca yönelik inceleme yapıyor. Belediye bünyesinde oluşturulan temizlik ekibi, belirli periyotlarla gittiği evlerde başta ev içi temizlik olmak üzere, detaylı ev temizliği gerçekleştiriyor.

Kaş Belediyesi Sağlık ve Sosyal İşler Müdürlüğü projesinde, yapılan başvurular sonucunda evde temizlik ekibince son iki ayda 38 ev temizlendi.

Bezirgan Mahallesi’nde yaşayan Zeliha Keske ekiplerin evini temizlemesinden memnun olduğunu ifade ederek, “Her yeri sildiler, süpürdüler. Bulaşıklarımı yıkadılar. Odunlarımı kestiler, sobaya yerleştirdiler.  Eskiden bu yoktu. Komşularım bazen gelir, temizlik yapardı. Şimdi belediyemiz geldi. Çok memnun oldum. Başkanımıza da teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Kaş Belediyesi Sağlık ve Sosyal İşler Müdürü Hamit Batur, sosyal belediyecilik konusunda insanların mutluluğu için çalışmalar yaptıklarını belirterek, Kaş genelinde proje kapsamında insanların hayatlarının kolaylaştığını söyledi.