Erkek çalışanlara kadına yönelik şiddetle mücadele eğitimi

Kaş Belediyesi bünyesinde görevli erkek çalışanlara, “kadına yönelik şiddetle mücadele” konulu farkındalık eğitimi verildi.

27 Ekim 2022

Sosyal çalışmacı Yasemin Karayel ve psikolog Gülizar Beyza Gökkaya Orhantekin’in verdiği seminer, Belediye Toplantı Salonunda yapıldı.

Eğitim kapsamında, “kadına yönelik şiddet, etkileri ve türleri” “yaygınlık verileri”, “fiziksel, psikolojik, ekonomik, cinsel şiddet”, “ısrarlı takip”, “çocukların aile içi şiddetten etkilenmesi”, “anne ve kadın üzerindeki şiddetin olumsuz etkileri”, “babayla çocuk ilişkilerindeki problemler”, “aile içi şiddetin yarattığı olumsuz durumlar”, “yasal düzenlemeler”, “kadına yönelik şiddetle mücadele kapsamında kadınların başvurabileceği merciler, yasal dayanaklar”, “yapılan farkındalık çalışmaları” gibi konular anlatıldı.

Eğitim ve farkındalık çalışmasının, “kadına yönelik şiddetle mücadele 4. ulusal eylem planı” kapsamında yapıldığı belirtildi.

27 Ekim 2022

Kaş Belediyesinden Dirgenler’de 10 kilometrelik asfalt çalışması