Kaş Belediyesi Sokak Hayvanları Müdahale Aracı hizmette

Kaş Belediyesinin Sokak Hayvanları Müdahale Aracı hizmete başladı.

 15 Kasım 2022

Kaş Belediyesinin Sokak Hayvanları Müdahale Aracı hizmete başladı.

Kaş Belediyesi, Sağlık İşleri Müdürlüğü bünyesinde oluşturduğu donanımlı Sokak Hayvanları Müdahale Aracı ile yaralı, hasta, kaza geçirmiş sokak hayvanlarının yardımına koşuyor.

Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş, yaptığı açıklamada, ilçede Geçici Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi kurduklarını ifade etti.

Sağlık İşleri Müdürlüğüne bağlı ekiplerin bu çerçevede, Sokak Hayvanları Müdahale Aracı ile can dostların yardımına koşacağını belirten Başkan Mutlu Ulutaş, “Muhtemel bir kaza sonucu yaralanan ya da hastalanan, sağlık sorunu yaşayan sokak hayvanlarına müdahale etmek için söz konusu merkezde aracımız hazır bulunacak. Böylece sağlık problemi olan zor durumdaki sokak hayvanlarına ulaşacağız. Tedavi ve rehabilitasyona ihtiyaç duyan hayvanların sorunlarının giderilmesine çalışacağız. Kurduğumuz merkezin ilçede büyük bir eksikliği tamamlayacağına inanıyorum.” dedi.

Veteriner hekim ve yardımcı personelden oluşan ekip, vatandaşlardan gelen ihbarları değerlendiriyor. Sokak Hayvanları Müdahale Aracı ile bildirilen yere ulaşan ekip, yardıma muhtaç sokaktaki can dostlara müdahale ediyor.

Müdahale Aracında 4 kafes, ameliyat masası, klima ve müdahale ekipmanları bulunuyor. Kapsamlı muayene ise Ağullu Mahallesi yakınlarındaki Çomucak mevkisinde yer alan Kaş Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde yapılıyor.


Okunma Sayısı: 4445

 15 Kasım 2022

Bu Haberler de İlginizi Çekebilir

Kaş Belediyesi Londra’da Turizm Fuarı’na katıldı
10 Kasım 2022
Kaş’ta 10 Kasım Atatürk'ü anma töreni
10 Kasım 2022
Gökçeyazı’da asfaltlama çalışması yapılıyor
04 Kasım 2022
Kaş Belediyesi yeni çocuk oyun parkları kuruyor
03 Kasım 2022