Kaş Kırsalında Yöresel Ürünler Turizmle Buluşuyor projesi çalışmalarında sona doğru

Kaş ilçesinde yürütülen Kaş Kırsalında Yöresel Ürünler Turizmle Buluşuyor projesi çalışmaları devam ediyor.

 08 Kasım 2023

Kaş ilçesinde yürütülen Kaş Kırsalında Yöresel Ürünler Turizmle Buluşuyor projesi çalışmaları devam ediyor.

Kaş Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, proje çalışmalarının fiziki gerçekleşme oranı yüzde 75’e ulaştı.  

Projeyle ilçe kırsal kültürünün ekoturizm ürünü olarak kurgulanması, yöresel değerlerin bölge halkı için gelir kapısı ve istihdam unsuruna dönüştürülmesi hedefleniyor.

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) tarafından yürütülen Kaş Belediye Başkanlığı sahipliğinde planlanan proje kapsamında Yöresel Ürün Pazar Yeri Teşhir Alanı kurulacağı belirtildi.

Bu çerçevede ilçedeki yerel üreticilerin kırsala özgü Barak Kilimi, Gömbe Tarhanası, Margaz Üzümü, İslamlar Tahini ve Kaş Zeytinyağı Sabunu gibi ürünleri tüketiciyle buluşturulacak.

Kaş Belediyesinin Kalkan Mahallesi’nde yöresel ürünlerin tanıtılması ve satışının yapılması amacıyla yapımını üstlendiği bina için işlevlendirme ve tadilat projesi hazırlandı.

Proje kapsamında Aile Sağlığı Merkezi yakınındaki 1428 metrekare alanda 93 metrekarelik iki katlı binanın, Kooperatif Merkezi ve 155 metrekarelik zemin oturumuna sahip tek katlı binanın ise Barak Kilimi ve Yöresel Ürünler Satış Reyonları olarak tadilatı yapılacak.

Kooperatif biriminde, bekleme salonu, personel odası, muhasebe odası, toplantı odası, yönetim odası, çay ocağı ve iki ıslak hacim birimi, yaklaşık 25 metrekarelik 6 dükkan olarak işlevlendirilen binada ise Barak Kilimi ve Yöresel Ürünler Satış reyonları yer alacak.

Çevre projesi kapsamında yaklaşık 960 metrekarelik alanda zemin yenilemesi ve mevcut duvarların tadilatı yapılacak.


Okunma Sayısı: 540

 08 Kasım 2023

Bu Haberler de İlginizi Çekebilir

Kaş’a deniz çayırlarının korunması için 100 ekolojik şamandıra yerleştirildi
06 Kasım 2023
Kaş Belediyesi kasım ayı meclis toplantısı yapıldı
02 Kasım 2023
Cumhuriyetin 100. yılı Kaş’ta coşkuyla kutlandı
30 Ekim 2023
Kaş’ta 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı denizde geçit töreni
29 Ekim 2023