Kaş Uluslararası Kısa Film Festivali sona erdi

Kaş ilçesinde bu yıl ikincisi düzenlenen festival, kapanış ve ödül töreniyle tamamlandı.

 05 Haziran 2023

Kaş ilçesinde bu yıl ikincisi düzenlenen festival, kapanış ve ödül töreniyle tamamlandı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Sinema Genel Müdürlüğü ve Kaş Belediyesinin desteklediği festival, 1-4 Haziran’da film gösterimleri, söyleşiler, atölyeler, paneller ve keşif turlarıyla gerçekleşti.

Festivale, 60 ülkeden 548 film başvuru yaptı. Jüri üyelerinin seçtiği 33 kısa film, dört gün boyunca sinemaseverlerle buluştu.

Törende, çeşitli kategorilerde dereceye giren filmlere ödüller verildi. Ulusal Kısa Film Yarışmasında en iyi film, Esme Madra’nın yönettiği “Fırtına” seçildi.

Kaş Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş, Antik Tiyatro’da gerçekleşen ödül töreninde yaptığı konuşmada, ilçede güzel bir sinema şöleni sunan tüm sanatçıları, yönetmenleri tebrik ettiğini söyledi.

Kaş’ta kültür-sanat ve geleneklerin yaşamasının önemini vurgulayan Başkan Mutlu Ulutaş, “Buna destek olmaya devam edeceğiz. Kültür-sanatla yaşam daha renkli, daha zengin. Bu manada burada hem yapısal işlerle uğraşacağız hem de kültür-sanatla festivallerle Kaş’ımızı daha güzel yarınlara hep beraber taşıyacağız.” dedi. 

Törene, Kaş Kaymakamı Murat Öztürk, Festival Başkanı Ali Evren ve Festival Direktörü Seren Topaloğlu da katıldı.

Festivalin, 8-9 Haziran’da Kadıköy Sineması’nda, 15 Haziran’da ise İzmir Karaca Sineması’nda seyirciyle buluşacağı bildirildi.


Okunma Sayısı: 595

 05 Haziran 2023

Bu Haberler de İlginizi Çekebilir

2. Kaş Uluslararası Kısa Film Festivali başladı
02 Haziran 2023
Kaş Belediyesi haziran ayı meclis toplantısı yapıldı
01 Haziran 2023
Kaş Belediyesi 2. Yağlı Güreşleri başpehlivanlığını İsmail Balaban kazandı
28 Mayıs 2023
Türkiye'nin otomobili Togg Kaş’ta tanıtıldı
26 Mayıs 2023