Kaş’ta sıfır atık tesisi inşaatının yüzde 70’i tamamlandı

Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanlığının destekleriyle Kaş Belediyesi tarafından inşa edilen sıfır atık tesisinin yüzde 70’i tamamlandı.

 30 Ocak 2023

Kaş ilçesinde yapılan sıfır atık tesisi inşaatının yüzde 70’inin tamamlandığı bildirildi.

Edinilen bilgiye göre, Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanlığının destekleriyle Kaş Belediyesi tarafından inşa edilen sıfır atık tesisinin yüzde 70’i tamamlandı. İlçede Ahatlı Mahallesi’nde yapımı devam eden tesiste çalışmalar kapsamında saha betonu döküldü. Binaların kaba inşaatı tamamen, çatısının yarısı bitirildi. Aynı zamanda su depoları yapıldı.

Kaş Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş, tesisle ilgili çalışmaları yerinde inceledi. Başkan Mutlu Ulutaş, ilçede katı atıkların ayrıştırılarak, geri dönüşüme kazandırılmasını sağlayacak sıfır atık tesisi projesinin, tamamlandığında Kaş’a katma değer katacağını ifade etti.

Geri dönüşüme yönelik oluşan atıkların ekonomiye kazandırılmasının önemini belirten Başkan Ulutaş, “İlçemizde çevreci bir belediye anlayışıyla gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmak için inşa edilen tesis, geri dönüşüme kazandıracağı atıklarla ülke ekonomisine katkı sağlayacak. Tesisle hem israf önlenirken kaynaklar daha verimli kullanılacak hem de çevremizi koruyacağız.” dedi.

Yaklaşık 2 bin 800 metrekare alanı bulunan tesiste, ilçe sınırları içerisindeki konut, iş yeri, alışveriş merkezi ve diğer yerlerde oluşan plastik, karton, kağıt, cam ve metal ambalaj atıkları, cinsine göre ayrılıp sınıflandırılarak, depolanacak. Pres makinesinde boyutları küçültülüp, balya haline getirilecek ve geri dönüşüm tesislerine sevkiyatı yapılacak. Tesiste birinci sınıf atık getirme merkezi de bulunacak.


Okunma Sayısı: 2225

 30 Ocak 2023

Bu Haberler de İlginizi Çekebilir

Kaş’ta ilk yardım, arıcılık ve seracılık kursu açılacak
27 Ocak 2023
Kaş Belediye Spor güreş takımı 4 madalya kazandı
25 Ocak 2023
Kaş Belediyesinden hasta yıkama hizmeti
24 Ocak 2023
Kaş’ta peyzaj çalışmasında 4 bin 625 bitki dikildi
23 Ocak 2023