Kaş’ta turizm değerlendirme ve istişare toplantısı yapıldı

Kaş ilçesinde Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş’ın başkanlığında turizm değerlendirme ve istişare toplantısı gerçekleştirildi.

 29 Ocak 2024

Kaş ilçesinde Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş’ın başkanlığında turizm değerlendirme ve istişare toplantısı gerçekleştirildi.

Belediye Toplantı Salonunda yapılan toplantıda, ilçe turizmiyle ilgili bir sunum yapıldı.

Toplantıda konuşan Başkan Mutlu Ulutaş, turizm sektörünün sürdürülebilirliği ve turizm anlamında hem dünyada Kaş’ın hak ettiği yeri alması hem de ülkede çekim merkezi haline dönüşmesi için yapılabilecek çalışmaları gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Esnafların ve turizmcilerin de önerilerini, görüşlerini, desteklerini aldıklarını, sektörü müştereken yürüttüklerini aktaran Başkan Ulutaş, “Sektörü sürdürülebilir hale getirmek, verimlilik ve yeni bildirimlerin olumlu dönmesini sağlamak çok önemli. Zaten müşteri geri bildirimle memnuniyetini yansıttığı zaman bu süreklilik devam ediyor.

Burada yaşayan vatandaşlarımızın, gelen misafirlerimizin ilçemizden memnun kalmasını sağlamak için de gayret ediyoruz. Bu noktada ulusal ve uluslararası tanıtımlara, Kaş’ın algısının iyi şekilde devam etmesine önem veriyoruz.” ifadelerini kullandı.

Antalya İl Kültür ve Turizm Müdürü Candemir Zoroğlu da “Bakanlığımızın amacı, Kaş bölgesinin çok öne çıktığı münferit turizmi artırmak. Kaş bölgesi gibi, özellikle nitelikli ve münferit turizmi artırmayı amaçlayan politikalar güdüyoruz. “ dedi.

Villa turizminin önemine işaret eden Zoroğlu, “Bütün dünyanın öne çıkardığı turizm ürününü artırmak istiyoruz. Yasayla ilgili bir sıkıntı oldu ama hem sayın başkanımızın önemli girişimleriyle hem de bakanlığımızın anlayışıyla bir değişiklik geldi. Umuyorum, bu sizleri mutlu edecektir. Sonrasında da mutlaka yeni düzenlemelerle bu destinasyonu, bu ürünü ayakta tutacağız. Müdürlüğümüzde bu konuya ilişkin bir masa kurduk, 7/24 telefonlarınıza cevap vermeye çalışacağız. Bu süreçte hep birlikte olacağız. Bu sektörel bir ilişki. Sektörün büyümesi için çalışan bir birimiz.” diye konuştu.

Toplantı, soru-cevap şeklinde tamamlandı.



Okunma Sayısı: 502

 29 Ocak 2024

Bu Haberler de İlginizi Çekebilir

BASIN AÇIKLAMASI
25 Ocak 2024
Kaş’ta Lengüme Köprüsü’nün yapımı tamamlandı
24 Ocak 2024
Kaş Gökçeören’in 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı onaylandı
22 Ocak 2024
Başkan Ulutaş yarıyıl tatile giren öğrencilere karne dağıttı
19 Ocak 2024