“5. Kaş Yarımadaton Yarışları” yapıldı

Kaş ilçesinde bu yıl 5’incisi düzenlenen uluslararası organizasyon tamamlandı.

21 Ekim 2023

Kaş ilçesinde bu yıl 5’incisi düzenlenen uluslararası organizasyon tamamlandı.

Alınan bilgiye göre, organizasyonla koşu sporu ve alternatif sporlar konusunda bölgeye dikkat çekilmesi, Antalya ve Kaş coğrafyasının tüm dünyaya tanıtılması hedefleniyor.

Yarımadaton, Kaş Belediyesinin desteğiyle 6, 12 ve 21 kilometrelik parkurlarda düzenlendi. Yarışlar, Kaş Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş’ın Cumhuriyet Meydanı’nda verdiği startla başladı.

Start öncesi konuşan Başkan Mutlu Ulutaş, Kaş’ta birçok sportif yarışların yapıldığını belirterek, dünyanın birçok yerinden ve Türkiye’nin birçok noktasından Kaş Yarımadaton’a katılan sporculara kolaylıklar ve başarılar dilediğini söyledi.

Yarıştaki üç etaptan biri olan Çukurbağ Yarımadası’nın en uç noktası ile Yunanistan’ın Meis Adası arasında 1,8 kilometrelik mesafe olduğunu aktaran Başkan Ulutaş, buradaki manzaranın güzelliğini dile getirdi.

-16 ülkeden 650 sporcu

Meydan’dan başlayan, Marina ile Çukurbağ Yarımadası etrafında devam eden Kaş Yarımadaton’da Amerika Birleşik Devletleri, Almanya, Beyaz Rusya, Birleşik Arap Emirlikleri, Filipinler, Finlandiya, Güney Afrika, İngiltere, İrlanda, Kanada, Kazakistan, Kırgızistan, Polonya, Rusya, Türkiye ve Ukrayna olmak üzere 16 ülkeden 650 sporcu mücadele etti.

- Yarışta rahatsızlanan İngiliz koşucu hastaneye kaldırıldı

Çukurbağ Yarımadası parkuru koşulduğu sırada 66 yaşındaki İngiliz Cohn Young, İnceboğaz Halk Plajı yakınında yere düştü ve kalkamadı. O esnada parkurda şans eseri Young’un hemen arkasında koşan Kaş Devlet Hastanesi doktoru, durumu gördü. Doktorun ilk müdahalesinin ardından hastaneye kaldırılan Young’un, sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

-Yarışlarda alınan sonuçlar:

Turizmin 12 aya yayılmasına katkı sağladığı belirtilen organizasyonda gerçekleşen yarışlarda şu sonuçlar alındı:

21K parkur - Kadınlar: 1. Marina Babayants (1.42.10)  2. Berna Filibeli Eroğlu. 3. Sevgi Erdem

Erkekler: 1. Ashley Hayes (1.07.38) 2. Aleksandr Antonov 3. Wissem Selmi

12K parkur - Kadınlar: 1. Ekaterina Bartle (0.58 58) 2. Sevgül Kaçak 3. Anastassiya Ilına

Erkekler: 1. Pavel Tenster  (0.47.16) 2. Gökhan Yüce 3. Aleksandr Shelekhov

6K parkur - Kadınlar: 1. Alexandra Volkova (0.26.32) 2. Deniz Saydam Yazgan  3. Alıaksandra Dusava

Erkekler: 1. Mustafa Çınar (0.20.35)  2. Bektaş Erdinç Baydar 3. Onur Ulaş Eroğlu

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törenle dereceye giren sporculara madalya ve plaketleri verildi.

Yarışlara Kaş’tan katılan Ufuk Güven, Yarımadaton parkurunun zorlu olduğunu fakat yarış boyunca mükemmel bir manzara eşliğinde koştuklarını ifade etti.

Fatih Topçu ise Kaş Yarımadaton’un ülkenin en iyi yarı maratonlarından biri, eğlenceli ve keyifli olduğunu kaydetti.

21 Ekim 2023

Kaş’ta Muhtarlar Günü kutlandı
19 Ekim 2023
Kaş Belediyesi ekim ayı meclis devam toplantısı yapıldı