Barak Kilimi uluslararası halı sempozyumunda anlatıldı

01 Aralık 2023

“Kaş Kırsalında Yöresel Ürünler Turizmle Buluşuyor” projesi, akademik yayına dönüştürüldü. Proje kapsamında yer alan Barak Kilimi, Isparta Belediyesi ve Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) işbirliğiyle düzenlenen sempozyumda anlatıldı.

Kaş Belediyesi sahipliğinde BAKA himayesinde Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında yürütülen projenin ürünlerinden biri olan Barak Kilimi, Isparta’da düzenlenen uluslararası halı sempozyumunda ifade edildi.

Kaş Belediyesi adına proje koordinatörü Bihter Kaya Ünal tarafından hazırlanan “Dokuma sanatının geleneksel olarak sürdürülmesinde kırsal kalkınma projelerinin bireylere yansıması: Barak Kilimi örneği” başlıklı bildirinin sunumu yapıldı. İki gün süren etkinlikte, projenin ekonomik, kültürel ve toplumsal etkileri ele alındı.

Isparta Belediyesi Kültür Merkezi’nde düzenlenen sempozyumda, proje kapsamında yapılan çalışmalar aktarıldı. Sunumda, kırsal kalkınma projelerinin yöre halkına yansımaları, akademisyenlerin jüri üyeliğiyle akademik yayın olarak kabul edildi. Kırsal kalkınma projelerinde yerel yönetimin, kültürün devam ettirilmesine ve kırsal kalkınmaya verdiği destek anlatıldı.

Sempozyuma, Sahil Barak Mahalle Muhtarı Veli Gökçe ile Kaş Barak Kadın Kooperatifi üyeleri de katıldı. Isparta’da Halı Kilim Müzesi’ni ziyaret eden kooperatif üyeleri, farklı yörelere ait dokumacılık örneklerini inceledi.

01 Aralık 2023

Kaş Beldibi Mahallesi 43 yıl sonra asfalta kavuştu