Kaş Belediye Meclisi ocak ayı toplantısı yapıldı

Kaş Belediye Meclisi ocak ayı olağan toplantısı gerçekleştirildi.

 03 Ocak 2024

Kaş Belediye Meclisi ocak ayı olağan toplantısı gerçekleştirildi.

Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş'ın yönettiği toplantıda, gündem maddeleri görüşülerek, karara bağlandı.

Başkan Mutlu Ulutaş, mecliste yaptığı konuşmada, 2023 yılında Türkiye’nin çok ciddi badireler atlattığını hatırlatarak, “Özellikle depremin yaraları, topyekûn birlik ve beraberlik içerisinde sarılmaya çalışıldı ve çalışılıyor.

Dünyada Ukrayna-Rusya savaşının yanı sıra, Filistin Gazze’de kıyım yaşanıyor. Çok acı hadiseler. İnsanlık sınav veriyor. Sürekli acı ve gözyaşı var. İnşallah tez zamanda bu süreç noktalanır, kalıcı barış tesis edilir diye ümit ediyorum.” dedi.

Kaş için mazeret üretmeden çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Başkan Ulutaş, “Hemşehrilerimizin memnuniyeti için projelerimizi, hizmetlerimizi bir bir tamamlıyoruz, yenilerine başlıyoruz.” diye konuştu.

Mecliste grubu bulunan siyasi partilerin sözcüleri de yeni yılla ilgili iyi dileklerini dile getirdi. Konuşmaların ardından gündeme geçildi.

Toplantıda, 2024 yılında belediye meclisinin her ayın ilk haftası ve ilk iş günü toplanması, tatil ayının Ağustos olması kararlaştırıldı.

Denetim Komisyonu oluşturuldu

Kaş Belediyesinin Denetim Komisyonu oluşturuldu. Yapılan oylama sonucunda komisyon üyeliklerine, Uğur Çıralı, Nihat Uçar, Hüseyin Balya, Ali Arıtürk ve Abdullah Hamarat seçildi.

Denetim Komisyonu üyelerine ödenecek ücretin, 2024 yılı içerisinde belediye başkanına ödenmekte olan aylık brüt ödeneğin günlük tutarının 3’te 1’i oranında belirlenmesi oy çokluğuyla kabul edildi.

Belediye başkan yardımcılarına, 2024 yılı içerisinde belediye başkanının aylık brüt ödeneğinin 3’te 2’si oranında ücretlerinin belirlenmesi oy çokluğuyla kabul edildi.

Meclis üyeleri ve İhtisas Komisyonu üyelerine verilecek huzur hakkı ücretlerinin, 2024 yılı içerisinde belediye başkanına ödenmekte olan aylık brüt ödeneğinin günlük tutarının 3’te 1’i oranında belirlenmesi oy çokluğuyla kabul edildi.

Kaş Belediyesinde Teknik Hizmetler, Avukatlık Hizmetleri, Sağlık Hizmetleri ve Genel İdare Hizmetleri sınıfında tam zamanlı çalıştırılacak sözleşmeli personellerin ücretlerinin, aylık net asgari ücret üzerinden belirlenmesi oy çokluğuyla kabul edildi.

Kaş Belediyesi Norm Kadrosunun güncellenmesi konusu görüşülerek, oy çokluğuyla kabul edildi.

Kaş Belediyesi tarafından gerçekleştirilmekte olan ve gerçekleştirilecek hizmetlerin yerine getirilmesinde kullanılmak üzere, kamu bankalarından 20 milyon lira kredi kullanılması için Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş’a yetki verilmesi oy çokluğuyla kabul edildi.

İmar Komisyonuna havale edildi

Kalkan Tarihi Kent Merkezi Kentsel Sit ve Koruma Alanı 1/1000 ve 1/500 Ölçekli Koruma Amaçlı İmar Planı Revizyonu Plan Hükmü Değişikliği konusunun, İmar Komisyonuna havale edilmesi oy çokluğuyla kabul edildi.

Akdeniz Elektrik Dağıtım Tesis Müdürlüğü İnşaat ve Kamulaştırma Yöneticiliğinin 21.12.2023 tarih ve 317222 sayılı yasa ile Kalkan Mahallesi 12 Ada 9 Parsel kuzeyinde bulunan park alanı içerisinde trafo alanı planlaması amacıyla 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği konusunun, İmar Komisyonuna havale edilmesi oy çokluğuyla kabul edildi.

İki yeni müdürlük

Toplantı sonunda Kaş Belediyesi bünyesinde kurulan İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğüne İbrahim Serhat Yurdakul’un, Afet İşleri Müdürlüğüne Çisem Ünsal’ın atandığı açıklandı.

Toplantı, belediye hizmetlerinin anlatıldığı video sunumunun ardından sona erdi. 


Okunma Sayısı: 485

 03 Ocak 2024

Bu Haberler de İlginizi Çekebilir

Başkan Ulutaş belediye personelinin yeni yılını kutladı
30 Aralık 2023
Çavdır Merkez Camii’nin temeli atıldı
29 Aralık 2023
Şampiyon güreşçi Okulu’dan Başkan Ulutaş’a ziyaret
29 Aralık 2023
Kaş’a renk katan çalışma
27 Aralık 2023