Kaş’ta 7 turizm teknesine Mavi Bayrak asıldı

Kaş ilçesindeki 7 turizm teknesine törenle Mavi Bayrak asıldı.

 09 Haziran 2023

Kaş ilçesindeki 7 turizm teknesine törenle Mavi Bayrak asıldı.

Türkiye Çevre Eğitim Vakfınca (TÜRÇEV) ilçede faaliyet gösteren 7 turizm teknesi, Mavi Bayrak ödülüne layık görüldü.

Kaş Limanı’nda ödül alan teknelerden birinde bayrak teslim töreni düzenlendi.

Kaş Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş, ilçenin tarihi ve tabiatının yanı sıra deniziyle de turizm anlamında çıtasını yükselttiğini söyledi.

Kaş’taki nitelikli, butik turizmin misafirleri cezp ettiğini, bunun ilçeye doğru bir çekim merkezi oluşturduğunu belirten Başkan Mutlu Ulutaş, “Kaş’ın denizi başka denizlere benzemiyor. Maviliği, temizliği, buranın bakirliği tüm deniz tutkunlarının Kaş’a gelmesine sebebiyet veriyor. Önemli olan, Kaş’ın denizinin korunması, sürdürülebilir hale gelmesi. Buraya gelenlerin Kaş’ımızın denizinden, güzelliğinden istifade edebilmesi. Belediye olarak, bu noktada tüm kamu bileşenleri ve sivil toplum kuruluşlarıyla eş güdümlü şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz.” dedi.

TÜRÇEV Antalya Mavi Bayrak Koordinatörü Mustafa Ergiydiren de Uluslararası Mavi Bayrak programının, Birleşmiş Milletler’in sürdürülebilir kalkınma hedeflerini esas aldığını ifade ederek, “Antalya’da 231 plaj, 5 marina, 14 turizm teknesi uluslararası Mavi Bayrak ödülünü almaya hak kazandı.” diye konuştu.

Kaş ilçesindeki denetimlerde çevre eğitimi ve bilgilendirme, çevre yönetimi, can güvenliği ve hizmetler kategorisinde kriterlerin yerine getirildiğini aktaran Ergiydiren, Türkiye'deki Mavi Bayrak ödüllü 14 turizm teknesinin Antalya’da, bunlardan 7’sinin Kaş’ta bulunduğunu kaydetti.

Mavi Bayrak ödülü alanlardan İlyas Kahraman ise teknesinde plastik ürünlerin kullanılmadığını, doğayı korumaya çalıştıklarını dile getirdi.

Konuşmaların ardından teknelere Mavi Bayrak asıldı.


Okunma Sayısı: 1269

 09 Haziran 2023

Bu Haberler de İlginizi Çekebilir

Kaş Belediye Spor’dan milli takıma
08 Haziran 2023
'Kaş kırsalında yöresel ürünler turizmle buluşuyor' projesi çalışmaları devam ediyor
06 Haziran 2023
Kaş Uluslararası Kısa Film Festivali sona erdi
05 Haziran 2023
2. Kaş Uluslararası Kısa Film Festivali başladı
02 Haziran 2023