Kaş’ta KAŞMEK projesi kapsamında dikiş nakış kursu açıldı

Kaş ilçesinde Kaş Mesleki Eğitim Kursları (KAŞMEK) projesi kapsamında dikiş nakış kursu açıldı.

26 Eylül 2023

İlçede Kaş Belediyesinin KAŞMEK projesi kapsamında kadınlara yönelik düzenlediği dikiş nakış kursunda, 30 kişinin yer aldığı bildirildi.

Eski Hastane binasında ücretsiz verilen kurs, hafta içi saat 13.00 ile 17.00 arasında gerçekleştiriliyor. Cumartesi günü de hafta içi kursa katılamayanlar için program yapılıyor. Ayrıca Gömbe Mahallesi’nde hafta içi her gün, Kınık Mahallesi’nde de Pazartesi, Salı, Çarşamba ve Perşembe olmak üzere haftada dört gün kurs veriliyor.

KAŞMEK el sanatları öğretmeni Peri Sevda Kara, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, kursun sürekli olduğunu, etkinliğe katılımla ilgili yaş sınırlamasının bulunmadığını söyledi.

Kursta başlangıç olarak kursiyerlere, ‘kalıp çıkartma’yı öğrettiğini kaydeden Kara, “Kumaşları, dikiş konusunda makineleri tanıtıyorum. Dikişle ilgili konuları öğretmeye çalışıyorum. Bu aşamadan sonra herkes kendine özel tasarımlar yapıp, elbise dikebilecek. Bildiklerimi kursa katılanlara aktarabildiğim, faydalı olabildiğim için mutlu hissediyorum.” dedi.

Kursiyerlerden Melal Balşık da açılan kurstan duyduğu memnuniyeti belirterek, etkinlik çerçevesinde biçki dikişin yanı sıra, eski giysilerin tadilatıyla uğraştıklarını ifade etti.

Emine Alıcı ise kursta hem verimli zaman geçirdiklerini hem de yeni şeyler öğrendiklerini dile getirdi.

26 Eylül 2023

5 gollü derbide kazanan Kaş Belediye Spor