Lengüme Köprüsü’nün tabliye montajı yapıldı

Kaş ilçesinde yapımı devam eden Lengüme (Çamlıova) Köprüsü'nde tabliye bloklarının montajı tamamlandı.

 20 Aralık 2023

Kaş ilçesinde yapımı devam eden Lengüme (Çamlıova) Köprüsü'nde tabliye bloklarının montajı tamamlandı.

Çamlıova Mahallesi’nde Karaçay Deresi üstünde inşaası süren köprüde, her biri 80 santimetre genişliğinde, 14 metre uzunluğunda ve 9 ton ağırlığındaki 22 tabliye bloğunun montajı gerçekleştirildi.

-Yapımına 3 ay önce başlandı

28 metre uzunluğunda, 10 metre genişliğinde ve 6 metre yüksekliğindeki köprünün yapımını, Orman ve Su İşleri Bakanlığı üstlendi. İlçedeki yaylaları sahil yerleşimleriyle birbirine bağlayan önemli geçiş noktalarından biri olan köprünün yapımına, 3 ay önce Devlet Su İşleri eliyle başlandı.

Çalışmaları yerinde inceleyen Kaş Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş, yaptığı açıklamada, köprünün bu yıl sonuna kadar ulaşıma açılacağını söyledi.

Köprünün önemini vurgulayan Başkan Mutlu Ulutaş, “Yayla ve sahil arasındaki geçiş noktası Lengüme’de hemşehrilerimiz kış döneminde zorluklar yaşıyordu. Vatandaşların uzun zamandır beklentisi olan bu köprüyü hayata geçirmek bizim için çok kıymetliydi. Konuyla ilgili Orman ve Su İşleri Bakanlığımıza müracaat ettik. Bu çerçevede üç ay önce burada çalışmalar başladı. Bu sürede tabliyeler yerlerine koyuldu. İnşallah yıl sonuna kadar köprümüz ulaşıma açılmış olacak.” dedi.

Başkan Ulutaş, ilçede köprü yapımına devam ettiklerini belirterek, “Bunların bir kısmını Karayolları, bir kısmını Devlet Su İşleri ve bir tanesini de biz yaptık. Patara Köprüsü’nün ve Kasaba’da bir köprünün açılışını yaptık. Hacıoğlan’da bir köprüyü belediyemiz marifetiyle yaparak, açılışını gerçekleştirdik. Köprülerimizi yapmaya devam ediyoruz. Bir köprümüz daha var, o da Karadağ Gül Ağacı Köprüsü, ihale edildi. Yapım çalışmaları yakın zamanda başlayacak diye düşünüyoruz.

-“Verdiğimiz sözlerden biriydi”

Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere bakanımıza, milletvekillerimize ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Belediye olarak bugüne kadar vermiş olduğumuz sözleri bir bir yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Lengüme Köprüsü, verdiğimiz sözlerden biriydi. Köprüde sonra doğru geliniyor. Memleketimize, milletimize, hemşehrilerimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.” diye konuştu.

Lengüme Köprüsü tamamlandığında Çayköy, Çavdır, Sahil Palamut, Aklar ve Çamlıköy ile Çamlıova, Yayla Palamut, Başdargaz, Yuvacık ve Sütleğen mahallelerini birbirine bağlayacak.


Okunma Sayısı: 270

 20 Aralık 2023

Bu Haberler de İlginizi Çekebilir

Gömbe’de sıcak asfalt çalışması
19 Aralık 2023
Yayla Belenli Yeni Camii açıldı
18 Aralık 2023
Kaş Belediyesinden taşkın riskine karşı kanal temizliği
14 Aralık 2023
Sinneli Mahallesi’nde parke çalışması
12 Aralık 2023