Kaş Belediyesi aralık ayı meclis toplantısı yapıldı

Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş’ın başkanlığında yapılan toplantıda, gündem maddeleri görüşülerek, oy birliğiyle kabul edildi.

 04 Aralık 2023

Kaş Belediyesi aralık ayı meclis toplantısı yapıldı

Kaş Belediyesi, olağan aralık ayı meclis toplantısını gerçekleştirdi.

Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş’ın başkanlığında yapılan toplantıda, gündem maddeleri görüşülerek, oy birliğiyle kabul edildi.

Belediye Toplantı Salonunda düzenlenen mecliste konuşan Başkan Mutlu Ulutaş, şu ifadeleri kullandı:

“Köy yerleşik alanı konusunda ilçemizdeki 23 mahallenin tarım onayının alınmasıyla ilgili Ankara’da görüşmeler yaptık, bunun yakın zamanda gerçekleşmesini temenni ediyoruz.”

“Filistin- İsrail savaşında kalıcı barışın tesis edilmesi ve diğer ülkelerin de inisiyatif alması gerekiyor. Bu savaşı sonlandırmak adına ne hamle varsa yapılmasını diliyoruz.”

“Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz.” (10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü)

“Geleceği emanet edeceğimiz nesillere iyi bir ülke, iyi bir dünya bırakmak için çalışan tüm öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz.” (24 Kasım Öğretmenler Günü)

“Belediye olarak 7/24 hemşehrilerimizin memnuniyeti için hem projelerimizi, yatırımlarımızı sürdürüyoruz hem yeni yapacağımız işlerle ilgili ihale süreçlerimizi gerçekleştiriyoruz hem de yapılmış olanları bir bir hizmete açıyoruz. Çalışmalarımıza tüm hızımızla devam ediyoruz.”

“Meclis üyemizin (Abdullah Hamarat) Kaş Turizm ve Tanıtma Derneği Başkanı olarak seçilmesinden memnun olduk. Tebrik ediyoruz, görevinde başarılar diliyoruz.”

Başkan Ulutaş’ın ve mecliste grubu bulunan siyasi partilerin grup sözcülerinin konuşmalarının ardından gündeme geçildi.

Toplantıda, Kaş Merkez ve Çerçiler Mevkii 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı teklifiyle ilgili hazırlanan İmar Komisyonu Raporu görüşüldü. Rapor, komisyondan geldiği şekilde kabul edildi.

İlçede kurulması planlanan Kaş İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ile ilgili olarak, Kaş Belediyesinden 1 temsilcinin OSB Müteşebbis Heyetinde yer almak üzere Antalya Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığına verilmesi, Belediyenin yüzde 33.33 katılım oranı ve 5 temsilciyle OSB’de temsil edilmesi kararlaştırıldı.

Kaş OSB Müteşebbis Heyetine yüzde 33.33 oranında 5 temsilciyle katılım sağlamak, heyette yer alacak temsilcileri (5 asil 5 yedek) belirlemek üzere Belediye Başkanına yetki verildi.

2024 yılı içerisinde ulusal ve uluslararası fuar, festival ve organizasyonlar düzenlenmesi, bunlara katılım sağlanması, ilgili protokolün yapılması, iş ve işlemleri yürütmek için Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş’a yetki verilmesi kabul edildi.

Andifli Mahallesi’ndeki “Terzi Sokak”ın, sakinlerinin isim değişikliği talebi üzerine “Terzi Salih Gerze Sokak” olmasına karar verildi.

Toplantı, dilek ve temennilerle sona erdi.


Okunma Sayısı: 500

 04 Aralık 2023

Bu Haberler de İlginizi Çekebilir

Barak Kilimi uluslararası halı sempozyumunda anlatıldı
01 Aralık 2023
Kaş Beldibi Mahallesi 43 yıl sonra asfalta kavuştu
30 Kasım 2023
Kaş Yeşilbarak’ta asfalt çalışması yapıldı
27 Kasım 2023
Kaş'ta Öğretmenler Günü kutlandı
24 Kasım 2023